Heineken Turkey Shepherd´s Pie

You may be asking yourself beer +  turkey? Sure, it may sound funny but the name really does justice to this dish. I have made shepherd´s pie before but i always used ground beef, today i´m spinning it around using turkey ground meat and Heineken. The original recipe for an Irish shepherds pie asks for Guinness beer, but since i like enjoy Heineken I switched it. I love cooking with beer, wine and liquor. Booze infused food tastes so darn good. Beer goes well in beef, chicken and turkey dishes. Since its a pretty big dish it perfect for those days that you don´t feel like cooking, you can just store it in the fridge and heat it up when you feel like it. It looks like Dan will be having this dish for lunch and dinner for a couple of days. I hope you enjoy this savory recipe and as always, enjoy!



HeinekenShepherds

INGREDIENTS:

– 1 lb ground turkey
– 1 cup diced carrots
– 1 large onion, chopped
– 1 cup sweet peas
– 4 cups mashed potatoes
– 3/4 cups Heineken beer
– 1 tbsp grape seed oil (you can also use olive oil)
– 1 tbsp Worcestershire sauce
– 1 tbsp sugar
– 1/4 cup all-purpose flour
– Salt and pepper to taste
– 1 1/2 cup shredded cheddar cheese

INSTRUCTIONS:
– In a large pot,  saute the carrots and onion in grape seed oil over medium heat until tender. Add the turkey and 1/4 cup  of the beer and cook until the turkey is browned.
– Add the flour over the mixture and mix well. Add the remaining beer,peas, sugar, Worcestershire sauce, salt and pepper to taste. Let it simmer.
– Place the meat mixture in the bottom of an 8×6 baking dish and then add a layer of the mashed potatoes and top it off with the shredded cheese.
– Bake at 350 for 30-40 minutes or until the cheese is slightly browned and bubbly.
– Cool for 10-15 minutes before serving.————————————————————————————————————————————————————-Pueden estar preguntándose, pavo y cerveza? Claro! puede sonar gracioso pero el nombre realmente hace justicia a este plato. He hecho el pastel de carne antes y siempre he utilizado carne de res molida pero hoy estoy jugando con la receta y estoy usando carne molida de pavo y cerveza Heineken. La receta original para un pastel de carne irlandés pide la cerveza Guinness, pero como me gusta más la Heineken cambie. Me encanta cocinar con cerveza, vino y licor. La comida preparada con alcohol sabe mejor, no creen? La cerveza va bien con carne, pollo y pavo. Ya que es un plato bastante grande, es perfecto para esos días que no tienen ganas de cocinar. Simplemente lo meten a la refrigeradora y lo sacan para recalentar cuando quieran. Parece que Dan va a comer pastel de carne de almuerzo y cena por unos cuantos días. Espero que disfruten de esta receta y como siempre, buen provecho!
heineken2
INGREDIENTES:- 1 libra de pavo molida
– 1 taza de zanahorias en cubitos
– 1 taza pitipuas
– 1 cebolla grande, picada
– 4 tazas de puré de patatas
– 3/4 tazas de cerveza Heineken
– 1 cucharada de aceite de semilla de uva (también puede utilizar el aceite de oliva)
– 1 cucharada de salsa Worcestershire
– 1 cucharada de azúcar
– 1/4 taza de harina para todo uso
– Sal y pimienta al gusto
– 1 1/2 taza de queso cheddarINSTRUCCIONES:
– En una olla grande, saltear las zanahorias y la cebolla en el aceite de semilla de uva a fuego medio hasta que estén tiernos. Añadir el pavo y 1/4 taza de cerveza y cocinen hasta que se dore el pavo.
– Añadir la harina y mezclar bien. Agregar la cerveza restante,pitipuas, azúcar, la salsa inglesa, sal y pimienta al gusto. Dejar hervir a fuego lento.
– Colocar la mezcla de carne en el fondo de un recipiente para hornear de 8 x 6 y luego agregar una capa de puré de patatas. La ultima capa sera del queso cheddar.
– Hornear a 350 grados durante 30-40 minutos o hasta que el queso se dore ligeramente.
– Enfriar durante 10-15 minutos antes de servir.

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