No-Bake Blueberry Cheesecake

Im very excited about 2014! We are hosting a New Years Eve dinner and i´m doing all the cooking. I have my brazilian pork leg marinating, i just finished this delicious no bake blueberry cheesecake (recipe from my mother) and tomorrow i will make rosemary roasted potatoes and some brussels sprouts to share with you.  Hope you all have a happy New Year and as always, enjoy!nobakecheesecake

INGREDIENTS

Crust:

2 cups graham cracker crumbs
3 tablespoons melted butter
2 tablespoons brown sugar

Filling
12 oz mascarpone, softened.
4 oz cream cheese
1/3 cup granulated sugar
juice of 1/2 a lemon
1 tablespoon vanilla extract
1 1/2 cup heavy whipping cream

Sauce
2 cups fresh or frozen blueberries
1/2 cup water
juice of 1 lemon
1/2 cup plus 2 tablespoons white sugar
3 tablespoons corn starch dissolved in 1/4 cup water.
1 tablespoons lemon zest

INSTRUCTIONS

For the Cheesecake:
– Combine graham cracker crumbs, brown sugar and melted butter together in a bowl and mix. Press into the bottom and sides of a 6 or 7 inch spring form pan.
– In the bowl, whisk together the mascarpone, cream cheese, sugar, vanilla and lemon juice until smooth and creamy.
– In a separate bowl, beat the whipping cream until stiff peaks form. Gently fold the whipped cream into the mascarpone mixture.
– Transfer the filling into the prepared crust, using a spatula to gently smooth the top.
– Cover with plastic wrap and chill for several hours or overnight.

For the sauce:

– In a small saucepan combine the blueberries, sugar, lemon juice, and water. Cook over medium-high heat, stirring gently until boiling.
– Add the cornstarch/water mixture and without breaking the berries- carefully stir it in. Cook for 2-3 minutes over low heat, stirring until sauce is thick. Fold in lemon zest.

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Estoy muy emocionada por el 2014! Estamos organizando una cena de Fin de Año y yo estoy cocinando todo. Tengo marinando mi Piern de Cerdo, acabo de terminar este delicioso pastel de queso sin hornear de arándanos (receta de mi mama) y mañana voy a hacer papas asadas con romero y algunas coles de Bruselas para compartir con ustedes. Espero que todos tienen un feliz año nuevo y como siempre, disfruten!

INGREDIENTES

corteza:
– 2 tazas de migajas de galletas
– 3 cucharadas de mantequilla derretida
– 2 cucharadas de azúcar morena

relleno:
– 12 oz queso mascarpone
– 4oz de Queso crema
– 1/3 taza de azúcar granulada
– jugo de 1 /2 limón
– 1 cucharada de extracto de vainilla
– 1 1/ 2 taza de crema de leche

salsa:
– 2 tazas de arándanos frescos o congelados (pueden usar fresas o moras)
– 1/2 taza de agua
– jugo de 1 limón
– 1/2 taza más 2 cucharadas de azúcar blanco
– 3 cucharadas de maicena diluida en 1/4 taza de agua.
– 1 cucharada de ralladura de limón

INSTRUCCIONES

Para el pastel de queso :
– Combinar las migas de galletas graham , el azúcar morena y la mantequilla derretida en un bowl y mezclar. Precionen la mezcla con los dedos en el molde que usaran. Yo use un 6×6 cuadrado.
– En otro bowl , mezcle el mascarpone , queso crema, el azúcar , la vainilla y el limón hasta que esté suave y cremoso.
– En un bol aparte, batir la crema de leche hasta que se forme un piquito .
– Doble suavemente la crema batida en la mezcla de mascarpone .
– Transferir el relleno en la corteza preparada , usando una espátula para alisar suavemente la parte superior.
– Cubra con papel plástico y refrigere por varias horas o toda la noche .

Para la salsa:
– En una olla pequeña combine los arándanos , el azúcar, el jugo de limón y agua. Cocine a fuego medio-alto , revolviendo suavemente hasta que hierva.
– Agregue la mezcla de maicena diluida en agua y sin reventar los arandonos revuelva suavemente. Cocine durante 2-3 minutos a fuego lento , revolviendo hasta que la salsa esté espesa.
– Agregar  la ralladura de limón  y listo.

9 thoughts on “No-Bake Blueberry Cheesecake

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