Poached Pears with Chocolate Hazelnut Crumbs

Yes, it as good as it sounds! I gotta say i´ve never tried this and all the credit has to go to Sukaina from Sips and Spoonsfuls. Hats off to her cuz shes just plain genius. The only little thing I added from her recipe was Grand Marnier Liqueur for a little kick. Hope you enjoy this as much as i did!

poachedpears

INGREDIENTS
– 1 ½ cup all purpose flour
– ¾ cup sugar (i used brown sugar)
– 120 gms Earth Balance vegan butter, room temperature
– 120 gms dark chocolate, chopped (for vegan use vegan chocolate)
– 3 tbs cocoa powder
– 4 tbs coffee powder
– ½ cup hazel nuts, chopped
– 5 pears
– mixture of whole spices such as 1 cinnamon, 1 star anise and 3 cloves
–  Grand Marnier Liqueur

INSTRUCTIONS:

– Preheat the oven to 200 degrees.
– Peel the pears but leave the stalks intact. Put the pears into a pan with the Gran Marnier Liqueur,  1 tbs coffee and your spice mixture.
– Add enough water so that they are fully immersed. Boil on medium heat until a skewer can easily pierce the pears (about 30 minutes).
– Set the pears aside on a cooling rack.
 – Mix all the rest of the ingredients together so that it resembles breadcrumbs.
– Take 5 ramekins and place a poached pear into each one. Fill the ramekins all the way to the top with the crumble mixture. Pat down gently.
– Bake in the oven for approximately 30 minutes. Serve immediately.**i garnished it with melted chocolateESTASI

——————————————————————————————————————————————–
 Sí, es tan bueno como suena! Tengo que decir que nunca habia probado las peras de esta forma  y todo el crédito tiene que ir a Sukaina de Sips y Spoonsfuls. Le rindo el sombrero porque es una genia. La única cosita que le agregué a su receta fue licor Grand Marnier para darle un toque más rico. Espero que lo disfruten tanto como yo lo hice. Buen Provecho!
INGREDIENTES
– 1 ½ taza de harina
– ¾ taza de azúcar (yo usé azúcar morena)
– 120 gramos de mantequilla amarilla, a temperatura ambiente
– 120 gramos de chocolate negro, en trozos
– 3 cucharadas de cacao en polvo
– 4 cucharadas de café en polvo
– ½ taza de avellanas, picado
– 5 peras
– Mezcla de especias enteras, tales como 1 canela, anís  y 3 dientes de clavo de olor
-Licor Grand Marnier
INSTRUCCIONES:
– Precalentar el horno a 200 grados.
– Pelar las peras, pero dejan los tallos intactos. Poner las peras en una sartén con el  Gran Marnier, 1 cucharada de café y su mezcla de especias.
– Añadir agua suficiente para que estén totalmente sumergidos. Hervir a fuego medio hasta que un palillo puede perforar fácilmente las peras (unos 30 minutos).
– Establecer las peras a un lado en una rejilla para enfriar.
– Mezclar todo el resto de los ingredientes juntos de modo que se asemeja a migas de pan.
– Tome 5 moldes y colocar una pera cocida en cada uno. Llenar los moldes hasta el final a la parte superior con la mezcla de migajas.
– Cocinar en el horno durante unos 30 minutos. Sirva inmediatamente.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s