I love eggs! i really do! Boiled, scrambled, sunny side up, you name it. In fact if i were to die tomorrow my last meal would be eggs, beans, avocado, bacon and a black corn tortilla. No joke! I had left over Gruyere cheese from my tomato tart that i decided to incorporate it in my Croque Madame. A Croque Madame is jush a fancy french way to say ham and cheese sandwich with egg on top. It’s quick, easy and delicious, croque (croquant) crunch, French and perfect breakfast for a lazy Sunday. Bon Appetite!
INGREDIENTS
2 slices sandwich bread
3 teaspoon unsalted butter
2 slices ham
1 oz of gruyere cheese
2 eggs
Salt and pepper
INSTRUCTIONS
– On a hot skillet add a little Gruyere cheese for it to melt a little and place a bread slice on top of the cheese. It will stick to the bread.
– Then arrange thinly sliced smoked ham over and top with more gruyere cheese. Keep in skillet until it melts.
– In a skillet, over medium heat, melt a little piece of butter and crack an egg into the pan and cook sunny side up until it’s firm and cooked to your liking.
– Season with salt and pepper
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AMO los huevos! Hervidos , revueltos , estrellados, como sea! Es más si me dijeran que mañana es mi ultimo dia y tengo que escoger una comida escogería huevos estrellados con frijoles, aguacate, bacón y una tortilla de maíz negro! Hmmm!! Hoy domingo hice Croque Madame. Un Croque Madame es la versión Francesa de un sándwich de jamón y queso con un huevo encima. Tenia queso Gruyere todavía de la tartaleta de tomate así que decidí incorporarlo en mi Croque Madame . Este rápido, fácil y delicioso desayuno francés es perfecto para desayuno, almuerzo o cena. Bon Appetite !
INGREDIENTES
2 rebanadas de pan
3 cucharaditas de mantequilla amarilla
2 rebanadas de jamón
1 oz de queso gruyere
2 huevos
Sal y pimienta
INSTRUCCIONES
– En una sartén caliente agregar un poco de queso Gruyere a que se derrita un poco y coloquen una rebanada de pan encima del queso. Se pegará al pan .
– Luego colocar el jamón ahumado en rodajas finas sobre el pan y cubrir con más queso gruyere . Mantener en un sartén hasta que se derrita.
– En una sartén, a fuego medio, derretir un trozo de mantequilla y cocinar un huevo estrellado.
– Sazonar con sal y pimienta
This looks so good! It reminds me of a croque monsieur I had in Paris!
Ugh, prenez-moi à France…. this recipe totally takes me back to sitting at Les Deux Magots, enjoying a nice lunch.
Wow this is drool-worthy! Love a good hearty sunday breakfast after a hectic weekend.
just wanted to say that we made these tonight, and they were so awesome. great take on an egg sandwich!!
Yaaayy in so happy you enjoyed them!